Oprichting Hubo Limburg United Lotto Academy

Oprichting Hubo Limburg United Lotto Academy

Academy 26/06/2014
Oprichting Hubo Limburg United Lotto Academy

Limburg United heeft als doelstelling de (top)club zijn van alle Limburgse basketbalfans en wil daarnaast ook samen met de Limburgse clubs, de VBL en de Limburgse Basketball Foundation LBBF werken aan het promoten en versterken van de basketbalsport in Limburg.

Om die reden is er binnen Hubo Limburg United de Lotto Academy opgericht.

Deze Lotto Academy zal diverse  initiatieven nemen op sportief vlak.
Zo zal er vanaf september gestart worden met een 'prospects team'  een groep talentvolle jonge Limburgse spelers die wekelijks worden samengebracht onder leiding van de sportieve staf van Limburg United met de intentie ze te begeleiden in hun ambitie om topbasketballer te worden. Sommige onder hen zullen, uiteraard in afspraak met hun club, in de ploeg van Limburg United worden opgenomen.
Daarnaast zullen er clinics, stages en bijscholingen worden georganiseerd voor spelers en coaches, in samenwerking met bestaande initiatieven, met de clubs en met LBBF.

Daarnaast wil de  Lotto Academy ook een actieve rol spelen in het ondersteunen van initiatieven van de VBL en van de Limburgse clubs.
Zo willen spelers en coaches van Limburg United ondermeer meewerken aan activiteiten van de Limburgse clubs zoals bijvoorbeeld promotieactiviteiten in scholen, 3x3tornooien en stages voor jeugdspelers. Clubs die dat wensen kunnen ook beroep doen op een speler van Limburg United om als'peter' regelmatig aanwezig te zijn op (jeugd)wedstrijden.
Limburg United engageert zich ook om via de Lotto Academy en in samenwerking met de plaatselijke club verspreid over de provincie een aantal oefenwedstrijden te spelen en wil via lage toegangsprijzen (fidelity card) alle Limburgse basketbalfans de kans bieden om basketbal op topniveau te ervaren.