Ludo Horions nieuwe head coach van Lotto Academy

Ludo Horions nieuwe head coach van Lotto Academy

Academy 21/08/2014
Ludo Horions nieuwe head coach van Lotto Academy

De Lotto Limburg United Academy heeft een overeenkomst bereikt met Ludo Horions om de functie van head-coach en coördinator van de Academy waar te nemen.

Ludo was de laatste jaren actief als head-coach van o.a Vatana Beringen, SBBK Stevoort, Basket Lummen, Jaga Hasselt, BK Tongeren en Cuva Houthalen. Daarnaast was Ludo ook vijf keer 'Limburgse Coach van het Jaar', de laatste keer in 2013. Hij brengt dus heel veel ervaring mee.

Zoals eerder gemeld wil de Academy verschillende initiatieven opstarten die als doel hebben ondersteuning te bieden aan de spelers en clubs met als doelstelling Limburgse spelers te begeleiden naar topbasketbal. In eerste instantie zal Ludo Horions de trainingen leiden van het prospects team dat eind september zal worden opgestart. Daarnaast wordt tijdens de komende maanden, in samenspraak met de clubs, bekeken op welke wijze de meest talentvolle Limburgse jeugdspelers kunnen worden ondersteund om tot een hoger niveau te komen. Alle ideeën en voorstellen in dit verband kunnen terecht bij ludo.horions@limburgunited.be.

Op de foto (HBVL), genomen tijdens 'De Nacht van het Limburgse Basketbal' editie 2013, is Ludo is de derde van links. Hij staat naast Odell Hodge (2de van links), onze sportief directeur.